Gratis techniek voor websites

Vroeger was de techniek onder een professionele site duur. Nu is vaak het gratis. Maar niet triviaal! Met de techniek kies je voor: uitbreidbaarheid, ondersteuning, beschikbaarheid van technici, mogelijkheden en onmogelijkheden en aansluiting (of niet) bij moderne ontwikkelingen. Wij helpen met de keuze van de techniek die bij jou project past. En dan gaat het weer om de juiste vragen:

  • Welke kennis is al in huis?
  • Wat voor site gaat het worden?
  • En wat is het over een jaar of drie?
  • Waar moet een aansluiting mee worden gemaakt?

Een zekerheid is dat je de techniek voor een site of een e-commerce kanaal niet goed kan kiezen als het site concept niet helder is. Immers techniek volgt dat wat je wil en niet andersom.

En wat is dan gratis?

Soms veel, een heel content management systeem of een hele webshop. Vanuit open source zijn zeer complexe en professionele oplossingen beschikbaar. Of je daar wat aan hebt? Soms heel veel en soms ook niet. Wij helpen je om de balans te vinden. Om het concreet te maken geven we een aantal voorbeelden:

Linux

meer dan de helft van alle servers draait op het open source besturingssysteem Linux. Veel zware bedrijfsapplicaties draaien bijvoorbeeld op Linux van IBM of Sun. Op zich heb je als site eigenaar hier meestal weinig mee te maken maar het is leuk om te weten dat zonder Linux die hosting kosten een stuk hoger waren geweest.

Gratis CMS-en

Joomla

Open Source content management systeem dat wereldwijd het meest gebruikte CMS is. Handig door de korte leercurve, toegankelijkheid, vele plugins voor extra functionaliteit en gratis. Kan zowel op Windows als op Linux servers draaien. Deze site draait op Joomla.

Fork

Fork is veel nieuwer CMS dan Joomla en dat merk je. We zijn er wel enthousiast over. Wat het mist aan kant an klare modules maakt het goed met prima en solide basis functionaliteit. En super makkelijk te bedienen voor webredacteurs. Wel eerst goed checken of het alle functionele wensen aankan die nu te voorzien zijn voor een nieuwe site.

Symphony framework

De basis onder onze SEO Effect tools. Een professioneel PHP framework. Vraagt wel om programmeurs die weten wat ze doen!

Google tools

Uitgebreids e-commerce en web statistieken pakket die nauw (hoe kan het ook anders) samenwerkt met Google Adwords. We gebruiken dit pakket voor kleine tot medium e-commerce sites waarbij geen koppeling met CRM of ERP noodzakelijk is. Google om te beginnen naar 'Analytics' en 'Webmastertools'.

Gratis geintegreerde SEO tool

Onze SEO Effect zoekmachine tools kent een gratis versie. Welliswaar met wat beperkingen qua hoeveel acties en woorden je mag doen maar geen functionele restrictie. Wil je meer gebruiken dan kan je upgraden naar een betaald abonnement.

Ook gratis: Firefox en Chrome extensions

extensions zijn plugins die de functionaliteit van uw browser uitbreiden. Van speciale zoekfuncties, blog helpers tot seo tools.

Fleck

Een prachtige online functie waarmee u gemakkelijk post-it achtige notities over ontwerpen of andere webbladzijden kunt achterlaten. Handig voor de communicatie over ontwerpen.

Vraag advies!

Wil je weten wat voor techniek voor jouw situatie handig is? Neem contact op en we helpen je graag op weg!

 
amesroom.gif
BUREAU VOOR ONLINE MARKETING, ZOEKMACHINE MARKETING, COMMUNICATIE & VISUAL DESIGN