Slecht drukwerk...

Het verbaast me elke keer weer als ik een site zie die alleen goed werkt in Internet Explorer. De redenatie lijkt te zijn: "90% van de bezoekers ziet een prima site en dat is best veel." Laten we dat eens vergelijken met drukwerk. Stel je bestelt een folder bij de drukker. Je hebt tijd en energie gestoken in de boodschap en de layout. Het reclame bureau stuurt er een factuur voor, de deadline nadert en dan komt eindelijk de doos met folders van de drukker...

Bij nadere inspectie blijkt èèn op de tien folders er niet goed uit te zien. Sterker nog, de slechte folders zitten willekeurig verstopt tussen de goede folders dus als je even niet opgelet had, waren de slecht folders zomaar bij willekeurige klanten in de bus gevallen.

Uiteraard zou je in zo'n geval reclameren bij de drukker en daarbij sta je dan ook volledig in je recht.

En dan op het internet

Nu weer terug naar het internet. Afhankelijk van de doelgroep van een site maakt tussen de 8 en de 16 procent van het bezoek gebruik van een andere browser dan Internet Explorer. Het leeuwendeel gebruikt Firefox, de rest browsers als Safari (van Apple), Opera of Netscape. Door de vele beveiligingslekken in Internet Explorer van Microsoft. kiezen mensen voor deze betere (veiliger) browsers.

De fout wordt altijd veroorzaakt door de techniek die de bouwer gebruikt. Of beter, verkeerd gebruikt. Dat het niet nodig is blijkt uit alle sites die het wel gewoon goed doen in elke browser. Een verkeerde vorm van luiheid dus. Elke opdrachtgever voor een site kan zich hier eenvoudig tegen wapenen. Eis van de bouwer van de site dat deze goed werkt in de genoemde browsers. Controleer het in ieder geval zelf door Firefox te downloaden en te instaleren. Als het daar goed werkt doet de site het meestal in de andere browsers ook redelijk tot prima.

 
amesroom.gif
BUREAU VOOR ONLINE MARKETING, ZOEKMACHINE MARKETING, COMMUNICATIE & VISUAL DESIGN